Karlskrona Julmarknad

Program (uppdateras löpande)

Lördag 4:e december kl. 10:00-16:00

Söndag 5:e december kl. 11:00-16:00

Butiker och gallerior

Butiker och gallerior är öppna (söndag öppnar butikerna kl. 12) med erbjudanden, julaktiviteter, tomtar, glögg, ta foto i kuliss med julmotiv, paketinslagning, m.m. se separata program.

Marknadsstånd och marknadsknallar

Julmarknadens utställare och knallar finns i utställartält på Blekinge museums gård samt utomhus på flera platser i city. Där kan du se skickliga hantverkare arbeta och köpa genuint hantverk, lokalproducerade delikatesser från olika gårdsföretag, julgodis, julpynt och annat som hör till en traditionell julmarknad.

Unga företagare (UF)-knallarna finns framförallt i Wachtmeister galleria och Modehuset Kronan.

Tomtar på stan

I city kan du möta tomten och hans nissar. En del av dem säljer julklappar till barnen (20 kr/styck som går till Lions hjälpverksamhet).

Tomteskog på Klaipedaplatsen

I den stora tomteskogen finns många roliga aktiviteter för barn: tipspromenad, fiskdamm, fotoram att ta instagramkort i, m.m. Det bjuds också på glögg och musik.

Tomteland på Bergqvistska gården

På den julpyntade gamla gården kan barnen leka gammaldags jullekar och dansa kring granen. Det finns glöggförsäljning och kaffestuga.

I tomtestugan kan barnen hälsa på jultomten och fiska julklappar i fiskdamm (20 kr/styck som går till Lions hjälpverksamhet). Det finns också lotteri som går till Lions hjälpverksamhet.

Fackeltåg och Luciatåg
Nej, det har tyvärr fått utgå.

Ljusstöpning

I Wachtmeisters galleria är det ljusstöpning som förr i tiden. Lördag 27/11 kan du se hur ljusstöpning går till. Lördag-söndag 4-5/12 och 11-12/12 kan både vuxna och barn prova på att stöpa ljus och köpa Lions handstöpta juleljus.

Ponnyridning

Både lördag och söndag har ponnyhästar från Lyckeby ridklubb sitt stall på Borgmästaregatan vid Rådmansplan. Där kan barnen hälsa på ponnyhästarna och rida en liten runda.(30 kr). Specialsadel finns.

Musik och sång

Julmarknadens dragspelande tomte såväl som körer och ensembler från Kulturskolan bidrar till härlig julstämning med advents- och julmusik på olika platser både lördag och söndag.

Lördag:

10.30 Julmarknaden blåses in av Brass- och träblåsarensembler, Modehuset Kronan

12.00 Linus Gustafsson med pianist Dan Radetinac, Klaipedaplatsen

12.00-14.00 Dragspelande tomten, Peter Stavervik går runt och spelar julmusik

12.20 Trumbolaget utanför butiken No Generation, Borgmästaregatan

13.00 Barnkören Korallerna, Wachtmeister galleria

13.30-17.00 Linus Gustafsson och Susanne Svensson, No Generation butiken, Borgmästaregatan

Söndag:

12.00 Linus Gustafsson med pianist Dan Radetinac, Klaipedaplatsen

12.00 -14.00 Dragspelande tomten, Peter Stavervik går runt och spelar julmusik

12.20 Trumbolaget utanför butiken No Generation, Borgmästaregatan

13.00 BellaDonnakören, vuxenkör, Wachtmeister galleria

14.00 Kulturskolans stråkensemble, Karlskrona Porslinsmuseum

Glögg och mat

På flera platser kan du köpa glögg, korv, hamburgare, kroppkakor, helstekt gris m.m. Flera restauranger och matvagnar är också öppna.

Blekinge museum

I Grevagården kan du besöka utställningen Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Övriga lokaler renoveras och därför är det inte julutställning och pyssel som vanligt i år. På muséets gård är det försäljning av årets Blekingebok, fullt med marknadsstånd med inom- och utomhus utställare, försäljning av glögg, korv och hamburgare samt kuliga jullekar och ett klurigt Gårdstomtemysterium för barn.

Karlskrona Porslinsmuseum och Bilmuseum

I porslinsmuseet visas dukade julbord och klädda julgranar från olika tidsperioder och gammalt julpynt. Det bakas pepparkakor, stöps ljus och tillverkas skogstomtar av granris och mossa. Levande musik med Jazztrio, lördag 12-16 och Kulturskolans stråkensemble, söndag 14.00

Öppet lördag-söndag kl 10-16. Entré 70 kr inkl. julfika och glögg. Östra Hamngatan 7 B.