Karlskrona Julmarknad

Program (uppdateras löpande)

Lördag 4:e december kl. 10:00-16:00

Söndag 5:e december kl. 11:00-16:00

Butiker och gallerior

Butiker och gallerior är öppna (söndag öppnar butikerna kl. 12) med erbjudanden, julaktiviteter, tomtar, glögg, ta foto i julkuliss, paketinslagning, m.m. se separata program.

Marknadsstånd och marknadsknallar

Julmarknadens utställare och knallar finns inomhus i utställartält på Blekinge museums gård och utomhus på flera platser i city. Där kan du se skickliga hantverkare arbeta och köpa genuint hantverk, lokalproducerade delikatesser från olika gårdsföretag, julgodis, julpynt och annat som hör till en traditionell Julmarknad.

Unga företagare (UF)-knallarna finns framförallt i Wachtmeister galleria och Modehuset Kronan.

Tomtar på stan

I city kan du möta tomten och hans nissar. En del av dem säljer julklappar till barnen (20 kr/styck som går till Lions hjälpverksamhet).

Tomteskog på Klaipedaplatsen

I den stora tomteskogen finns många roliga aktiviteter för barn: tipspromenad, fiskdamm, foto-ram att ta instagramkort i, m.m. Det bjuds också på glögg och musik.

Tomteland på Bergqvistska gården

På den julpyntade gamla gården kan barnen leka gammaldags jullekar och dansa ringlekar kring granen. Det finns även glöggförsäljning och kaffestuga.

I tomtestugan kan barnen hälsa på jultomten och fiska julklappar i fiskdamm (20 kr/styck) och ta en lott eller flera i tombolan. Pengarna går till Lions hjälpverksamhet. Barnen kan dessutom tävla om vinst i ”Gissa antal tidningssidor” tävlingen som Lions har i samarbete med BLT.

Fackeltåg och Luciatåg

har tyvärr fått utgå.

Ljusstöpning

I Wachtmeisters galleria är det ljusstöpning som förr i tiden. Lördag 27/11 kan du se hur ljusstöpning går till. Lördag-söndag 4-5/12 och 11-12/12 kan både vuxna och barn prova på att stöpa ljus och köpa Lions handstöpta juleljus.

Ponnyridning

Både lördag och söndag har ponnyhästar från Lyckeby ridklubb sitt stall på Borgmästaregatan vid Rådmansplan. Där kan barnen hälsa på ponnyhästarna och rida en liten runda.(30 kr). Specialsadel finns.

Musik och sång

Julmarknadens dragspelande tomte och musikframträdanden bidrar till härlig julstämning med advents- och julmusik på olika platser både lördag och söndag. Men tyvärr pga. de nya restriktionerna måste tyvärr Kulturskolans medverkan ställas in.


Lördag:

10.30 Julmarknaden blåses in av Brass- och träblåsarensembler, Modehuset Kronan

12.00 Linus Gustafsson med pianist Dan Radetinac, Klaipedaplatsen

12.00-14.00 Dragspelande tomten, Peter Stavervik går runt och spelar julmusik

12.20 Trumbolaget, Nogeneration butiken, Borgmästaregatan

13.00 Barnkören Korallerna, Wachtmeister galleria

13.30-17.00 Linus Gustafsson och Susanne Svensson, Nogeneration butiken, Borgmästaregatan

Söndag

12.00 Linus Gustafsson med pianist Dan Radetinac, Klaipedaplatsen

12.00 -14.00 Dragspelande tomten, Peter Stavervik går runt och spelar julmusik

12.20 Trumbolaget Nogeneration butiken, Borgmästaregatan

13.00 Dans kring granen, Bergqvistska Gården

13.00 BellaDonnakören, vuxenkör, Wachtmeister galleria

14.00 Kulturskolans stråkensemble, Karlskrona Porslinsmuseum

Glögg och mat

På flera platser kan du köpa glögg, korv, hamburgare, stekt sill, kroppkakor m.m. Flera restauranger och matvagnar är också öppna.

Blekinge museum

I Grevagården kan du besöka utställningen Världsarvet Örlogsstaden Karlskrona. Övriga lokaler renoveras och därför är det inte julutställning och pyssel som vanligt i år. På muséets gård är det försäljning av årets Blekingebok, fullt med marknadsstånd med inom- och utomhus utställare, försäljning av glögg, korv och hamburgare samt kuliga jullekar och klurigt Gårdstomtemysterium för barnen.

Karlskrona Porslinsmuseum och Bilmuseum

I porslinsmuseet visas dukade julbord och klädda julgranar från olika tidsperioder och gammalt julpynt. Det bakas pepparkakor, stöps ljus och tillverkas skogstomtar av granris och mossa. Levande musik

Lördag 12.00-16.00 Jazztrio, spelar hela eftermiddagen med några pauser

Söndag 14.00 Kulturskolans stråkensemble

Öppet lördag-söndag kl 10-16. Entré 70 kr inkl. julfika och glögg. Östra Hamngatan 7 B.